Web Analytics Made Easy - Statcounter
Publicația ta de actualitate care contează
15, iunie, 2024

Klaus Iohannis și prim-ministrul Republicii Cehe au găzduit evenimentul ”Promovarea educației privind schimbările climatice”, din Republica Arabă Egipt

Președintele României,  Klaus Iohannis, a găzduit și coprezidat, marți, 8 noiembrie, alături de Prim-ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala, evenimentul intitulat ,,Promovarea educației privind schimbările climatice” („Promoting climate change education”), în marja Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27), de la Sharm El-Sheikh, Republica Arabă Egipt.

Sunt ferm convins că educația este una dintre soluțiile durabile la criza climatică.

Modelarea unor comportamente de la vârste fragede, prin intermediul educației, este esențială pentru atingerea obiectivelor noastre de reducere a emisiilor. În acest sens, în România propunem o serie de măsuri care includ o platformă digitală cu resurse educaționale privind schimbările climatice, o Săptămână Verde în timpul anului școlar, precum și o rețea de școli verzi și o infrastructură educațională sustenabilă.

Tineretul este și va rămâne principalul nostru partener în lupta împotriva schimbărilor climatice. Avem nevoie de energia și creativitatea lor pentru a sprijini eforturile noastre. Conștientizarea cu privire la problemele climatice prin educație și dezvoltarea competențelor i-ar înzestra cu instrumentele adecvate pentru a fi agenți puternici pentru acțiune climatică în societăți. În acest sens, trebuie să profităm la maximum de inițiative precum Anul European al Competențelor din 2023.

Trebuie să privim educația privind schimbările climatice ca pe o investiție comună în viitorul nostru. Pe termen lung, educația și dezvoltarea de competențe pentru economia verde ne vor ajuta să trecem de la conștientizare la acțiune. Pentru aceasta, trebuie să colaborăm îndeaproape cu organizațiile internaționale”, a spus Klaus Iohannis.

Postări Asociate

ADVERTISEMENT