Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 1 noiembrie, la ceremonia de deschidere a lucrărilor celei de-a XI-a ediţii a Conferinţei Naţionale a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila” – cu tema „Excelență și interdisciplinaritate în medicina militară”, ce a avut loc la Sala de marmură a Palatului Cercului Militar Naţional din București.
Manifestările ştiinţifice derulate în perioada 1 – 5 noiembrie, sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, sunt organizate de SUUMC, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, Asociaţia Cadrelor Medicale din SUUMC şi Revista de Medicină Militară.
În alocuțiunea susținută cu această ocazie, ministrul apărării naționale a elogiat activitatea de excepție a SUUMC, cel mai mare spital din rețeaua medicală a Ministerului Apărării Naționale, „o instituție fanion pentru sistemul medical românesc, cu rezultate spectaculoase în cercetare și cu perfomanțe notabile în domeniul medical, care deservește zeci de mii de pacienți, atât personal civil și militar din cadrul MApN, în activitate, în rezervă sau în retragere, veterani de război, pe membrii lor de familie, cât și oricare alți pacienți, asigurând zilnic asistență medicală performantă și expertiza celor mai buni medici”.
„Pentru dumneavoastră, medici, infirmiere, asistenți, personal tehnic, noțiunea de „acasă” este diferită de ceea ce înțelegem noi, ceilalți. De la începutul anului 2020, „acasă” înseamnă pentru Dumneavoastră spital și grija permanentă față de pacienți. Ajungeți acasă, alături de cei dragi Dumneavoastră, doar după ce vă îndepliniți datoria exemplar, uneori până la epuizare fizică și psihică. Având un astfel de exemplu în față, nu am cum să nu fiu un partener în toate proiectele pe care le aveți în vedere și să vă fiu recunoscător.
În calitate de ministru, sunt preocupat ca Armata să continue procesul național de reconfigurare a sistemului medical militar, ca toate unitățile sanitare să fie dotate cu echipamente moderne, de ultimă generație, pentru ca știința personalului medical să fie perfect completată și de tehnologie capabilă să susțină un diagnostic corect și reparatoriu. Și proiectele de finanțare europeană sunt o componentă esențială pentru că avem, astfel, capacitatea de a accesa fonduri substanțiale care pot îndeplini angajamentele asumate”, a concluzionat ministrul apărării naționale”, a spus Angel Tîlvăr.