Răzvan Exarhu, realizatorul emisiunii matinale de la Rock FM, a lansat un nou podcast numit „Ac de siguranță” de ziua sa, în care a avut primul invitat pe Tudor Chirilă, actor și cântăreț, cunoscut și pentru participarea sa în juriul emisiunii-concurs Vocea României de la Pro TV.
În primul episod al podcast-ului, Tudor Chirilă a făcut dezvăluiri în premieră despre diverse aspecte din viața sa, inclusiv despre problemele din copilărie, experiența sa cu terapia psihologică, relația sa cu biserica și duhovnicul preferat, accidentele care l-au făcut să renunțe la mersul cu motocicleta și începuturile formației Vama Veche.
Răzvan Exarhu a exprimat entuziasmul său față de interviul cu Tudor Chirilă, afirmând că este cel mai fain interviu pe care l-a avut artistul până acum.
Podcast-ul „Ac de siguranță” pare să promită interviuri captivante și dezvăluiri interesante de la diverse personalități, așa că poate fi o ascultare interesantă pentru fani și ascultători.
Cele mai importante dezvăluiri
Cum a găsit numele trupei Vama Veche
Tudor Chirilă: „Până am găsit Vama Veche am discutat multe nume: Verii lui Ştefan, Sarmalele calde, Căluţul de mare, La scoica nu-ştiu-ce. Eram foarte beţi în dimineaţa în care încercăm să dăm un nume formaţiei. Ne-a plăcut foarte mult Vama Veche, pentru că rezonează cel mai mult cu noi. Deşi şi în 2 mai ne plăcea. Când ne-am trezit din beţie ni s-a părut că Vama Veche e un nume de căcat, dar l-am păstrat, pentru că aşa ne-am promis în seara aceea.”
Despre atmosfera din Vama Veche
Tudor Chirilă: „Formaţia a rămas zece ani, apoi s-a destrămat, atunci când s-a stricat şi localitatea… Între 1996 şi 2000 Vama Veche (staţiune, n.r.) mi s-a părut foarte ok. Apoi, din 2002-2004, a început să se construiască foarte mult şi n-a mai fost ok. Făceam nudism, toată lumea făcea. Nu mai trec prin Vamă. A fost mişto în pandemie când am făcut Vama la răsărit şi Vama la apus. Atunci era Vama goală. Acum e multă lume şi multă bagabonţeală de tot felul.
Tudor Chirilă: „Tot timpul am mers la biserică”
Despre accidentele de motocicletă
Tudor Chirilă: „Am intrat în unul, cu motocicleta. Mi-am ridicat motorul şi i-am zis «Eu sunt vinovat că am dat peste tine»… Am mers la poliţie. Am reparat motorul, dar nu mă mai dau cu el. Era un TIR-ist să mă bage într-un zid, pe lângă Obor. Şi am mai avut un accident şi cu o maşină.”
Despre spiritualitate
Tudor Chirilă: „Tot timpul am mers la biserică, de prin 1992. La părintele Marchiş (la Stavropoleos)
Despre familie
Tudor Chirilă: „Fiul meu cel mare a avut un prieten imaginar. Puicuţu. Am un jurnal în care am scris despre el. A durat vreun an ţi jumătate.”
Despre şcoală
Tudor Chirilă: „La 10 ani, am fost membru în fanfara şcolii, ca să nu spun poezii despre Ceauşescu. Nu m-a lăsat tata să mai cânt la trompetă, din cauza vecinilor, să nu-i deranjez când exersez. Apoi am făcut clarinet, cinci ani.”
Despre iubire
Tudor Chirilă: „Acum 20 de ani, vorbeam cu duhovnicul meu, părintele Iustin, despre relaţia mea de atunci şi mi-a zis că nu e neapărat să întâlneşti iubirea în timpul vieţii. M-a lovit în moalele capului asta. E posibil să nu iubeşti niciodată în viaţa ta. Viaţa te învaţă cum s-o trăieşti dac-o trăieşti.”
Despre terapia la psiholog
Tudor Chirilă: „Nu mai merg la terapeut acum. Cred că la un moment dat trebuie să întrerupi, pentru că altfel nu îţi poţi da seama dacă funcţionează. Terapeutul e ca un duhovnic, nu o poţi lua de la capăt cu altul. La terapie eşti mult mai ajutat să găseşti singur nişte răspunsuri, în timp ce la duhovnic eşti mai subordonat.
Duhovnicul e o figură morală şi superioară. Terapia la psiholog, însă, e o formă de a discuta mai mult cu tine. Am vorbit foarte mult timp la terapie despre părinţi şi despre copilăria mea. Am considerat mereu că am avut o copilărie fericită. Eu cu inteligenţa emoţională sunt destul de praf, trebuie să exersez empatia, recunosc. Am făcut terapie cu un psiholog”