Web Analytics Made Easy - Statcounter
Publicația ta de actualitate care contează
20, iulie, 2024

Președintele României a primit mai mulți ambasadori străini, la Palatul Cotroceni, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit marți, 17 ianuarie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Georgiei, Tamar Beruchashvili, ambasadorul agreat al Republicii Algeriene Democratice și Populare, Abdelmadjid Naamoune, ambasadorul agreat al Republicii Cipru, Mario Savva Kountourides, și pe ambasadorul agreat al Republicii Portugheze, Paulo Jorge Sousa da Cunha Alves, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Președintele Klaus Iohannis a salutat preluarea mandatelor de către noii ambasadori, urându-le succes și asigurându-i de sprijinul autorităților române în activitatea lor.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Georgiei, Tamar Beruchashvili, Președintele Klaus Iohannis a evocat nivelul superior al relației bilaterale, confirmat prin stabilirea Parteneriatului Strategic între România și Georgia, în contextul vizitei Președintelui Georgiei la Palatul Cotroceni, la 11 octombrie 2022, precum și prin semnarea acordului între guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României și Ungariei privind parteneriatul strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi, la București, la 17 decembrie 2022, cu participarea Prim-ministrului Guvernului de la Tbilisi.

„Președintele României a salutat demersurile comune pentru operaționalizarea Coridorului de transport de mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică, o inițiativă a României care în ultimii ani a început să prindă contur și care dobândește valențe noi în contextul regional actual. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a apreciat cooperarea româno-georgiană în dezvoltarea proiectelor de inter-conectare regională în domeniile energie, transporturi sau digital.

În cadrul discuției, a fost exprimată încrederea că Parteneriatul Strategic româno-georgian va duce la dezvoltarea și aprofundarea cooperării dintre cele două țări privind agenda euroatlantică și europeană, Președintele României afirmând că țara noastră va rămâne unul dintre cei mai fermi susținători ai aspirațiilor Georgiei de integrare europeană și euroatlantică”, a transmis Administrația Prezidențială.

Cu prilejul discuțiilor cu ambasadorul Republicii Algeriene Democratice și Populare în România, Abdelmadjid Naamoune, Președintele Klaus Iohannis a evocat relațiile diplomatice foarte bune dintre cele două state, precum și rolul Algeriei de partener tradițional al României pe continentul african și în lumea arabă. A exprimat, totodată, interesul comun pentru aprofundarea cooperării bilaterale, în principal în domenii precum economia, educația, agricultura.

În discuția cu noul ambasador al Republicii Cipru, Mario Savva Kountourides, Președintele României a exprimat interesul pentru extinderea relației bilaterale și a apreciat dezvoltarea dinamică a schimburilor comerciale dintre România și Cipru, remarcând în același timp potențialul de creștere existent, care trebuie exploatat în continuare. Totodată, ambele părți au reliefat rolul important pe care îl are comunitatea românească din Cipru în dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări, fiind apreciat gradul înalt de integrare al acesteia în societatea cipriotă și contribuția pozitivă la viața socială și economică a țării.

Postări Asociate

ADVERTISEMENT